Kennel Minngehke och N.O.S.-Natural Open Sense
Lapsk vallhund

Minngehke B-kull


Minngehke Aavre SE46752/2017 parades med Gátchis Átjájouksa Adja SE42667/2011 den 29-30 juli 2020. Valpar föddes den 27 september. 3 bruna tikar, 2 svarta tikar och en viltfärgad hane. 

En tik förväntas att stanna kvar hos mig och en tik är lovad till Aavres fodervärd. Är man intresserad av en valp så mailar man till mig och berättar om sig själv och sina planer för valpen, jag ser gärna att man även kommer och hälsar på innan det är aktuellt för en försäljning. Jag försöker sedan göra mitt bästa att para ihop rätt valp med rätt ägare, detta kan jag göra först när valparna börjar visa sina personligheter (ca: 7 veckor gamla).

Tik: Minngeheke Aavre (Lumi) är från A-kullen och hon är på halvfoder. Lumi har genomfört BPH med fina resultat, är röntgad med HD-A ED-ua,  PRA-prcd hereditärt fri, ögon UA. Hon har även gjort NHAT (vallanlagstest) med godkänt resultat, godkänt doftprov i nose work klass 1, hon tävlar även i rallylydnad. Lumi bor i en familj med flera andra hundar av olika raser, hon är stabil och trygg.

Hane: Gátchis Átjájouksa Adja SE42667/2011 (Epic). AGD I,  RLD CH, SE VCH, SPH I, SPH II, tävlar även i Nose Work, tävlingslydnad I och i bruks HKL. Han har även gjort björntest, vallanlagsprov inofficiellt (får), visat fina vallningsegenskaper på renar. Epic har genomfört BPH. HD A, ED ua, ögon UA. Epic är en aktiv och trevlig hanhund.


Adja


Aavre


 

        Minngehke Baatsa

Minngehke Barkijes   Minngehke Bissie


Minngehke Beavna

   Minngehke Baajhta

Minngehke Beagkoes